Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 24 A
155 80 Nykvarn

Telefon 08-555 010 00

Akuta ärenden när kommunen har stängt
Södertörns larmbord, 08-721 23 13

 

Smultronställen

Välkommen till vårt Nykvarn! Nykvarnsambassadörer tipsar om härliga smultronställen. Vilket är ditt smultronställe i Nykvarn? Tipsa oss gärna!

Korvgrillning vid Jägarskogen

Sofia Hellqvist, nattvandrare

"Bara det faktum att Nykvarn ligger i Sörmland gör hela kommunen till ett enda stort smultronställe. Det finns till exempel få sjöar med renare vatten än Yngern, caféer med godare kardemummabullar än Änglagott, frisörer som färgar och klipper bättre än New & Y O U, slott med större kakutbud än Taxinge, gym med mer peppande tränare och medlemmar än Crossfit Nykvarn, lekplatser med godare pannkakor än Kvarnlötsparken, loppmarknader mer välbesökta än Lions, affärer med mer inredning på samma yta än Mångfaldens hus, restauranger och saluhallar med godare mat än Turinge Ost & Vin, klädbutiker med senare mode än Closet & House, grillar med godare kebab än New Mill Grill, blomsterateljeer med härligare fredagsbuketter än Pion och nattvandringsgrupper med mer engagerade och tryggare nattvandrare än i Nykvarn."


DockMoran

Anna Setzman, ordförande NSK

"Mitt smultronställe är att kliva på Sörmlandsleden i Nykvarn och gå valfri längd på den -fantastisk natur och sjöar att bada i längs vägen. Härlig utsikt från Vargberget rekommenderas.

DockMoran

Kristina Rosén, lokal världsmedborgare

"Ett smultronställe som jag och min familj återkommer till är Jägarskogen. Det är nära och lätttilgängligt och när isen ligger kan man gå eller åka skidor över Yngern. Det finns fantastiskt fina grillplatser, även runt Turingeleden och ved finns i närheten. Vi brukar mest använda termos för att ta med soppa eller varmkorv. Den bästa utflykten är den som blir av!"

DockMoran

Stefan Christophs, fotograf

"Taxinge är mitt smultronställe, fin fotomiljö, ett mysigt bad och nära till både lekpark och riktigt gott fika, dit åker jag ofta själv och med familjen"

Lådbilslandet

Sara Lundin, bröllopskoordinator

"Som smultronställe måste jag tipsa om Lövnäsbadet vid Yngern. Jag älskar skoge och vattnet, och vad är bättre än en sjö i skogen med kvällssol?"

Lådbilslandet

Lina Frickner, klarinettist

"Mitt smultronställe i Nykvarn är nog skogarna, speciellt när det är snö eller soligt ute. Nu när våren är på väg är det ännu bättre att vara ute i skogen då ser man blommorna börja komma upp och trädens löv är på väg. Skogarna är en mysig plats på dagarna om man gillar att ta promenader, har hundar eller om man gillar friluftslivet."

Lådbilslandet

Peter Janthe, glädjespridande musiker

"Mitt smultronställe är som för många andra Nykvarnsbor Jägarskogens naturreservat. En fantastisk plats med möjlighet till att grilla m.m. Härlig naturstig från parkeringen till själva udden."

Lådbilslandet

Seppo Kauppi, Nykvarns mesta finne

"Mina smultronställen är den fridfulla ochnatursköna platsen Jägarskogen, full av naturens egna energier. Vindskyddet, eld, träd, vatten och på våren alla vitsippor som blpmmar så att hela landskapet är vitt. Oxvreten med motionsslingor ger välbefinnande och en nära naturupplevelse. Behåller vi det lantliga energigivande sämhället kommer många flytta hit för att hitta balans i livet. Hos Nykvarns finnar känner man tryggheten."

Lådbilslandet

Peter Swärd, eldsjäl

"Mitt smultronställe är naturligtvis Sörmlandsleden, etapp 13:2, med fika på Vargberget, på västra sidan Yngern och utsikt ända in mot Hökmossbadet."

Dela sidan