Kontakta oss

Besöksadress

Centrumvägen 24 A
155 80 Nykvarn

Telefon 08-555 010 00

Akuta ärenden när kommunen har stängt
Södertörns larmbord, 08-721 23 13

 

Höst & Vinteraktiviteter

Här listar vi några populära höst & vinteraktiviteter i Nykvarn. Om du önskar fler tips är du välkommen att kontakta turistbyrån i kundcenter, 08-555 010 00.

Se även vår evenemangskalender för aktuella saker som händer i Nykvarn! 

Korvgrillning vid Jägarskogen

Utflykt i Jägarskogen

Vid Norra Yngern, cirka två km från Nykvarns Centrum, ligger Jägarskogens naturreservat. Packa matsäcken och ta med hela familjen på en mysig skogsutflykt.

I området finns gamla trolska barrnaturskogar som får stå orörda. Underhållna stigar löper igenom hela naturreservatet, så det är god framkomlighet. Ute på udden finner du ett vindskydd och eldstad perfekt för grillning en solig vinterdag.

Läs mer om Jägarskogen Öppnas i nytt fönster.

DockMoran

Vandra på Sörmlandsleden

Nu kan du kliva på Sörmlandsleden i Nykvarns kommun. Etapp 13:2 är en anslutningsled som går från Nykvarns Centrum till Djupsjön i Gnesta kommun. Anslutningsleden, som är 17 kilometer lång, är omväxlande och lättvandrad. Den går på stigar genom blandad skogsterräng med ett flertal höjdsträckningar över hällmarker och en del på varierande småvägar.

Läs mer om Sörmlandsleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DockMoran

Turridning

Basta Basjkir

Basta Basjkir erbjuder bland annat turridning. Här kan du rida på starka och tåliga basjkirhästar med ett jämt och lugnt temperament. Mer information hittar du på Basta Basjkirs hemsida.

Telefon 08-552 414 08, 076-630 55 15

Basta Basjkirs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Shoppa loss i Nykvarn

I Nykvarn blir shoppingen till en upplevelse. Här hittar du en mängd roliga och annorlunda butiker med allt från mode till inredning och konsthantverk.

Här finns en mångfald av spännande och roliga butiker som erbjuder allt från exklusiva möbler, heminredning och presenter till konsthantverk och konfektyr. För den modeintresserade finns butiker som säljer annorlunda designkläder liksom välkända klädmärken för ett aktivt friluftsliv. All service i övrigt du kan behöva, till exempel en välsorterad mataffär, apotek, frisörer, vårdcentral, bibliotek och systembolag, hittar du inne i Nykvarns Centrum.

Läs mer om våra vackra butiker och besök deras hemsidor för mer information.

Butiker i Nykvarn Öppnas i nytt fönster.

Lådbilslandet

En fika med vännerna

När det är lite kallt ute är det alltid skönt att komma in och värma sig med en god kaffe, te eller varm choklad. Ta med vännerna och stanna till vid någon av Nykvarns härliga caféer, flera av dem har även direkt anslutning till butiker så du kan passa på och göra några riktiga fynd samtidigt!

Caféer i Nykvarn


Kafé Änglagott Öppnas i nytt fönster.
Mitt i Nykvarns centrum hittar du Nykvarnskyrkan och Kafé Änglagott. Här kan du vila både kropp och själ till doften av nybakade bullar.
Adress: Centrumvägen 4, Nykvarn
Telefon: 08-554 909 30

Larssons Lada Öppnas i nytt fönster.
I butiken Larssons Lada finns ett mysigt café. Larssons Lada ligger utmed vägen till Taxinge Slott, där drivs det en butik men även ett mysigt café i lantlig stil.
Adress: Skäggetorp, Taxinge 
Telefon: 070-529 85 29

Mångfaldens Café Öppnas i nytt fönster.
I Mångfaldens Hus mysiga matcafé kan du fika och äta god mat. Caféet tar emot större sällskap på upp till 60 personer mot förbeställning. Du kan även passa på att titta in i den härliga butiken och i Njuteriet där julmarknaden pågår fram till den 22 december.
Adress: Gamla Strängnäsvägen 341, Turinge.
Telefon:08-552 405 02

Taxinge Slottscafé Öppnas i nytt fönster.
På Taxinge Slottscafé hittar du norra Europas största kak- och tårtbord med aldrig färre än 60 olika sorter, alla hembakade.
Adress: Näsby 52
Telefon: 0159-701 14

Turinge ost & vin Öppnas i nytt fönster.
Här kan man även komma förbi och luncha eller fika och på kvällen kan man beställa in ost- och charktallrikar, pinxos, tapas mm och beställa vin på glas från vinbaren.
Adress: Gamla Strängnäsvägen 335, 155 91 Nykvarn
Telefon: 08-558 073 60

Lådbilslandet

Skridskoåkning

Långfärdsskridskor

När isförhållandena är bra så kan du åka långfärdsskridskor i Nykvarn. Sjön Yngern ligger ca 1,5 km från Nykvarns centrum. Du kan starta din åkning vid Hökmossbadet eller Lövnäsbadet.

Vällingen, som ligger mellan Nykvarn och Södertälje är en lite mindre men fin sjö att ta en tur på. Om du vill åka på Mälaren är Taxingebadet vid Taxinge slott en bra startplats.

Lådbilslandet

Skidåkning

Oxvreten

Elljusspåret mäter 4,5 km och är delvis kuperat. Ljuset i elljusspåret tänds via ljusrelä när det mörknar och släcks klockan 22.00.

Klubbstugans öppettider hittar du på Oxvretens SKs hemsida.
Oxvretens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alcrofältet

Spårlängden på Alcrofältet varierar från 3-8 km beroende på snötillgången.

Dela sidan